Derrota (2-0) del Terrassa FC contra el CE Europa al Nou Sardenya

Els homes de Chus Trujillo s'han deixat tres punts molt importants en la seva visita al feu europeista. Les inapropiades decisions arbitrals, sobretot, amb la dubtosa expulsió de Neeskens als primers quaranta-cinc minuts han condicionat la resta del partit per a un Terrassa FC que res ha pogut fer.

Terrassa FC Diumenge, 05 Novembre 2023

Aquest diumenge 5 de novembre, s'enfrontarien el Terrassa FC i el CE Europa a l'Estadi Nou Sardenya en un partit corresponent a la jornada número deu del campionat de Segona Federació. El nostre equip continuava amb les mateixes bones sensacions que arrossegava des de l'arribada de Trujillo a la banqueta terrassista. Per una banda, el conjunt del Vallès Occidental es presentava a aquesta cita després d'eliminar l'Albacete a la Copa del Rei. Mentrestant, l'Europa, quart classificat del Grup 3, venia de caure eliminat (0-2), dimecres passat, contra l'Elche CF al seu estadi.

ALEX PLA POSA EL TERRASSA FC EN INFERIORITAT AL MARCADOR A LA PRIMERA MEITAT

Els primers compassos del partit començarien amb l'equip local intent empènyer el Terrassa FC cap a camp propi i, d'aquesta manera, generar més perill. No obstant això, en el primer quart d'hora no teníem cap ocasió clara de perill i, per tant, tampoc gols. Era un tram en el qual tot estava estabilitzat, on cada conjunt mostrava la seva cara més conservadora. En el minut setze, el nostre jugador, Jofre, marxaria del terreny de joc després de lesionar-se. En el seu lloc entrava Gil. Passats els vint minuts, Alex Pla buscaria el gol des de la frontal de l'àrea, però Marcos, com ja és habitual, es vestiria d'heroi per a, amb una impressionant aturada, enviar la pilota a servei de cantonada.

A l'equador dels primers quaranta-cinc minuts, arribaria la primera oportunitat clara pels de Chus Trujillo. Jugada per banda esquerra, pilota en llarg de Pau Salvans per a Aythami que, amb una magnífic esprint, marxa en velocitat del carriler del CE Europa, Víctor Aliaga, i ja dins l'àrea, xuta contra el cos de Marc Vito, el porter rival. Mancant deu minuts per al final del primer temps, arribaria la jugada més polèmica del partit. L'àrbitre, Pujol Salar, decidiria expulsar el nostre central, Neeskens, després de tallar una ocasió manifesta de gol per part del rival. Com que era l'últim atacant, la decisió la va tenir clara: targeta vermella. Uns instants després, arribaria la primera diana. Falta botada per Alex Pla, des de la frontal, i la pilota que s'introduiria en el fons de les malles, per l'escaire esquerre de la porteria defensada per Marcos.

Amb aquest marcador de 1-0 i una primera part marcada per les decisions arbitrals, arribàvem al temps de descans en el Nou Sardenya. Un resultat injust després de veure el que havia esdevingut durant la primera meitat. Per al segon temps hi havia dos camins: defensar-se o anar a contra corrent per a sumar, novament, fora de casa. La situació no era la millor, però quedava molt per decidir encara.

UNA COMPLICADA SEGONA PART DEIXA EL TERRASSA FC SENSE ELS TRES PUNTS

La segona part començaria amb el Terrassa FC intentant acostar-se a les proximitats de la porteria europeista, però l'equip barceloní es defensava bé. Amb el pas dels minuts, el CE Europa s'anava aproximant, novament, a la nostra porteria. Primer, una bona combinació entre Servetti i Eslava, acabaria amb la posterior rematada del '7' de l'Europa, obligant a lluir-se Marcos. Minuts després, el col·legiat del matx voldria tornar a ser protagonista. En aquest cas, xiularia un penal inexistent a favor dels homes d'Ignasi Senabre.

No obstant això, la justícia regnaria al Nou Sardenya i Marcos aturaria el penal amb una gran estirada a baix, al seu costat esquerre. Després d'aquesta acció, els blanc-i-blaus continuarien intentant buscar el 2-0 definitiu que liquidés el partit, però, de moment, seguia sense arribar. El Terrassa FC volia aconseguir el gol de l'empat per a aconseguir puntuar una setmana més.

En els cinc minuts de partit, arribaria la sentència per part de l'Europa. Jugada molt ràpida des de la banda esquerra, la pilota que la té Javi Eslava, un dels jugadors més actius del duel, veu al darrere l'arribada, des de segona línia, d'un dels canvis a la segona part, Adrià Gené, i tot sol remate a baix, a l'esquerra de la portería de Marcos que, malgrat tocar amb les mans la pilota, no pot fer res per aturar el xut. Amb aquesta acció, i sense molt més destacable, arribàvem al final de la cita. El Terrassa FC queia (2-0) a l'Estadi Municipal Nou Sardenya després de pràcticament, vuit anys sense fer-ho (2015-2016).

FITXA TÈCNICA

CE Europa: Marc Vito; Mario Domingo (Santiago Borikó, 80'), Arnau Campeny, Alejandro Cano, Marc Vales (Guillem Castell, 45'), Víctor Aliaga (Manel Lozano 64'); Pau López, Alex Pla (Sergio Bermúdez, 78'), Noel Carbonell; Javi Eslava i Pablo Servetti (Adrià Gené, 64').

Terrassa FCMarcos; Lucas Viña (Palacios, 66'), Neeskens, Jaouad, Diego (Piera, 83'); Dani Cervera (Àlex Fernández, 45'), Adri Lledó, Jofre (Gil, 17'), Víctor Morales, Pau Salvans (Jordi Cano, 45') i Aythami.

Gols: Alex Pla (37') i Adrià Gené (85').

Àrbitre: Pujol Salar. Amonestacions: Targetes Grogues: Víctor Aliaga (28'), Marc Vales (39'), Diego (46'), Lucas Viña (48'), Arnau Campeny (57') i Àlex Fernández (88').  Targeta vermella: Neeskens (34').

Estadi: Estadi Municipal Nou Sardenya. Espectadors: 1.734 espectadors.