Terrassa FC-Peña Deportiva: tot cercant la sisena posició i altres fites

Terrassa FC-Peña Deportiva: tot cercant la sisena posició i altres fites

El Terrassa FC, que necessita un punt per assegurar la sisena posició (que dona accés directe a la fase estatal de la Copa Federació), rebrà per quarta vegada en la història del club la SCR Peña Deportiva d’Eivissa, club fundat el 1935 a Santa Eulària des Riu.

Terrassa FC Dimecres, 01 Mai 2024

Els de Chus Trujillo, reforçats pel triomf per 1-2 a Manresa, sumen 49 punts (compartint la màxim xifra egarenca a Segona Federació) i es plantegen diversos reptes. El primer rau a garantir la sisena plaça. Amb 49 punts (tres més que Espanyol B i Torrent), un empat és suficient. El Torrent és clarament favorit en la visita a la Penya Independent, i, en canvi, l’Espanyol B pot patir al camp de l’Europa, que aspira a l’ascens si punxa l’Hèrcules.

El segon repte és superar els 49 punts (i arribar a la simbòlica xifra de 50 o més), el que suposaria el millor registre en solitari del Terrassa FC a Segona Federació. El tercer objectiu és intentar empatar el balanç estadístic, que és lleugerament advers (3-0-4, i 5-7 en gols). A la primera volta, el 7 de gener de 2024, el Terrassa FC va superar la Peña Deportiva per 0-1 (Aythami). La quarta fita és el pitxitxi d’Aythami, líder amb 15 gols, dos més que Boris Garrós, del Cerdanyola, i Mendes, de l’Hèrcules. Als eivissencs, amb 44 punts, els serveix un empat per salvar-se matemàticament.

Curiosament, en la primera campanya en què es van trobar tots dos equips, el 2008-09, el Terrassa FC va sumar els seus dos primers triomfs en el còmput estadístic. A l’Estadi Olímpic, el precedent victoriós és el del 8 de febrer de 2009, a la Lliga de Segona Divisió B. El Terrassa FC va batre el Santa Eulària d’Eivissa per 1-0, amb diana de Tomillo. A Eivissa, els terrassistes també hi havien guanyat (0-1, gols de José Ramírez). Tanmateix, ens les dues últimes temporades, va arribar un col·lapse terrassista davant aquest rival.

La Penya Esportiva, habitualment al grup balear de Tercera Divisió, va jugar a Segona B el 1993-94 (no s’hi va poder mantenir), el 2008-09 (en va descendir), el 2017-18 (també va caure a la inferior categoria) i des del 2019-20, quan va disputar la promoció d’ascens a Segona A (va superar el Marbella en primera ronda i va caure en segona davant el Castelló). El 2020-21, campanya de la reestructuració, va poder evitar caure a Tercera RFEF i va entrar a Segona Federació, on no ha estat afortunat en les promocions d’ascens després que la temporada passada fregués la primera plaça i el consegüent ascens directe.

Dr. Joan-Francesc Fondevila-Gascón
Foto: Marc Ferret

PATROCINADORS PRINCIPALS

FCV TERRASSA opt    INNOVAHABITATGES TERRASSA opt    OMNIABOOKS TERRASSA opt 

 

CEREZO opt     REINA MOTORS 1     TECNOCASA.   

 

SPONSORS OFICIALS         

impulso 27 rfef

 

SPORTAX 

 

capelli      CRIMAR opt      UNANIME opt

PARTNERS

 MAXIMER opt      FUPAR opt      

 

BONAREA opt     ALTEUAIRE opt      EnVANvoy opt

 

SOFAGRUP opt     AVAN

© - Terrassa FC Designed by: Icònica | Powered by: Intuix

© 2020 - Terrassa FC

Designed by: Icònica | Powered by: Intuix